• Archief
Minister Schultz van Haegen ziet geen reden om vrijstellingsregels oldtimers te versoepelen

Minister Schultz van Haegen ziet geen reden om vrijstellingsregels oldtimers te versoepelen

Vanmiddag was Minister Schultz van Haegen te gast bij BNR Nieuwsradio. Een van de onderwerpen die aan de orde kwam was de voorgenomen aanpassing van de MRB vrijstellingregels voor oldtimers. Na een oproep van Vrijstellingoldtimer kwam er een waar Twitter-bombardement op gang tijdens de uitzending. Centraal in alle Twitter-berichten was de vraag aan de minister of ze van plan was om haar belofte om hobbyauto’s te ontzien nog na ging komen. Schultz van Haegen beantwoordde deze vraag simpelweg met de opmerking dat door de alle oldtimer ouder dan 40 jaar volledig vrij te stellen haar belofte had ingelost. Ondanks zware kritiek van de Raad van State op de voorgenomen aanpassing van belastingvrijstelling zit er voorlopig nog weinig beweging binnen het kabinet om nog eens goed na te denken over consequenties van nieuwe vrijstellingsregels.

terug naar voorpagina