• Archief
Classic Park bouwt belevingscentrum aan de A2

Classic Park bouwt belevingscentrum aan de A2

In het Brabantse Boxtel, vlak naast de A2 tussen Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch, verrijst volgend jaar Classic Park, een unieke ontmoetingsplaats voor eigenaren en liefhebbers van klassieke en exclusieve auto’s. Er komt een automuseum met een permanent wisselende collectie. Een deel van de tentoongestelde auto’s is te koop. Classic Park biedt ook mogelijkheden om auto’s in onderhoud te geven, te stallen en te bekijken. Classic Park moet daarnaast uitgroeien tot een uitvalsbasis voor toertochten door het Brabantse landschap en een ontmoetingsplaats voor merkenclubs en andere auto minnende gezelschappen. Centraal staat dat liefhebbers elkaar ontmoeten. Onderdeel van het complex zijn verder een brasserie, conferentieruimten en een boetiek met auto gerelateerde kleding.

Door de initiatiefnemers zijn recent een aantal architecten uitgenodigd om hun visie te geven op het gebouw. Inmiddels hebben de architecten hun werk gepresenteerd en de initiatiefnemers contracteren op korte termijn een architect.

Initiatiefnemer van het project zijn Sander en Renald van Dijke gesteund door hun vader Anton van Dijke. Samen willen zij graag hun passie voor klassieke auto’s met anderen delen. De familie-ervaring met het opzetten en managen van complexe organisaties en met de handel in klassieke auto’s zijn van grote waarde voor de realisatie van dit belevingscentrum.

De formule is voor Nederland uniek. In het buitenland bestaan al min of meer vergelijkbare permanente ontmoetingsplaatsen, maar veelal in een weinig inspirerende omgeving. Juist de combinatie van het groene Brabantse land met de mogelijkheid een goede maaltijd te krijgen en een museum te bezoeken, maakt Classic Park tot iets eigens. Tot de opening in Boxtel in 2014 is er een nevenvestiging van Classic Park in Valkenswaard.

Meer informatie: www.classicpark.nl

terug naar voorpagina