• Archief
Winterbanden steeds beter

Winterbanden steeds beter

De meeste oldtimerliefhebbers laten hun oldtimer in de winter genieten van een winterslaap. Toch is het interessant om te weten dat winterbanden steeds beter worden. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse ANWB Winterbandentest. Het valt vooral op dat grip van de banden op nat wegdek en bij sneeuw is verbeterd. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Tegelijkertijd kunnen automobilisten met het gebruik van winterbanden besparen op brandstofverbruik en dus op brandstofkosten. Het valt de ANWB verder op dat banden over het algemeen goedkoper zijn geworden. Zelfs uit het goedkopere segment zijn er diverse banden die de bond kan aanraden.

Toch zijn er zijn nog steeds slechte banden verkrijgbaar. Van de 32 geteste bandensoorten scoren er vijf onder de maat. Zij presteren vooral slecht bij het remmen op een nat of besneeuwd wegdek, eigenschappen waar veel automobilisten hun winterbanden juist op selecteren. De bond raadt leden die winterbanden willen aanschaffen aan om eerst de resultaten van de winterbandentest te bekijken op www.anwb.nl.

terug naar voorpagina