• Archief
PVV vraagt Weekers om recente cijfers oldtimers

PVV vraagt Weekers om recente cijfers oldtimers

Tijdens het wekelijkse vragenuurtje op dinsdagmiddag heeft PVV’er Van Vliet staatssecretaris Weekers gevraagd waarom hij de Kamer niet de meest recente cijfers over de import van oldtimers heeft toegestuurd.

Deze vraag komt niet uit de lucht vallen en is een direct gevolg van lobby die door VrijstellingOldtimer is opgesteld. Van Vliet heeft de staatssecretaris erop gewezen dat volgens het CBS de import van oldtimers al in 2012 sterk is gedaald. De vraag is waarom de Kamer deze cijfers nooit heeft gekregen. Weekers heeft hierop aangegeven dat hij in zijn brief van april 2013 de meest recente cijfers, tot en met 2011, heeft opgenomen en dat TNO op dit moment werkt aan een actualisatie. Het belangrijkste nieuws is dat die nieuwe cijfers half oktober door staatssecretaris aan de Kamer worden gestuurd, zodat de Kamer er bij de behandeling van het Belastingplan voor 2014 op kan terugkomen.

terug naar voorpagina