• Archief
VW Kever nog steeds meest geliefde oldtimer in Duitsland

VW Kever nog steeds meest geliefde oldtimer in Duitsland

Al tien jaar voert de VW Kever in Duitsland de oldtimerlijst aan. Elke tiende oldtimer in Duitsland voorzien van een oldtimerkenteken (zogenaamde H-kenteken) is een Kever. In totaal kent Duitsland ongeveer 259.000 oldtimers die ook als zodanig geregistreerd staan. Van dit aantal zijn 26.857 Kevers. Natuurlijk is bij onze oosterburen ook het merk Mercedes goed vertegenwoordigd bij de oldtimers. Na de VW op de eerste plaats zijn de volgende drie plaatsen op de lijst van de meest voorkomende oldtimers vergeven aan Mercedes Benz. Op de tweede plek is de “SL” W107 met 7103 exemplaren te vinden. Met 6821 exemplaren is de W114-W115 (Strich-Acht) te vinden op de derde plek, gevolgd door de ook Nederland veel geziene W123 serie op de vierde plek met 5921 geregistreerde oldtimers. Pas op de vijfde plek is er weer ruimte voor een andere merk: de Porsche 911/912, goed voor 5500 oldtimers.

terug naar voorpagina