• Archief
Flanders Collection Car 15 en 16 februari 2014 Gent

Flanders Collection Car 15 en 16 februari 2014 Gent

De Flanders Collection Car in Flanders Expo in het Belgische Gent is al meer dan 25 jaar een toonaangevende beurs op Europees niveau voor collectiewagens zoals sportwagens, oldtimers, classic cars, onderdelen, accessoires, miniaturen, literatuur, auto- en retromobilia en alles wat daar mee samenhangt.

Tijdens iedere editie wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. Voor 2014 is dit BMW. De organisatie probeert het volledige gamma van 1950 tot 1985 bijeen te krijgen waaronder enkele wagens die nooit eerder aan het publiek werden getoond, aangevuld met de meest recente modellen. Zo is er bijvoorbeeld een BMW 507 en een BMW M1 aanwezig. Bovendien zullen pre-war wagens extra onder de aandacht gebracht worden door een eigen showstand en verschillende gespecialiseerde firma’s. Tenslotte is er ook nog een expo rond het merk Alfa Romeo en zijn er ook vele clubs in Gent te vinden.

Maar naast deze exposities is de beurs zelf nog altijd het belangrijkste waar de oldtimerliefhebbers de reis naar Gent voor ondernemen. Honderden auto’s en een kilometer (!) stands met allerhande oude en nieuwe onderdelen, miniaturen, literatuur, automobilia en nog veel meer. Het moto is “alles wat je ziet is te koop”. Vele auto’s vinden op de beurs zelf reeds een nieuwe koper. Indien de garage een uitbreiding van het wagenpark niet toelaat, zijn er nog altijd mogelijkheden op de miniaturenmarkt. Er is een aanbod van duizenden miniatuurauto’s, gaande van de goedkopere seriemodellen tot de prijzige Dinky Toys.

Meer informatie: www.funcars.be

terug naar voorpagina