• Archief
KNAC start petitie tegen milieuzone Utrecht

KNAC start petitie tegen milieuzone Utrecht

Het rommelt al langer in Utrecht en het onderwerp milieuzone is daar al veel vaker ter sprake gekomen. Sinds 2007 kent Utrecht in het centrum al een milieuzone waar vrachtauto’s niet langer welkom zijn. Utrecht wil dit verbod verder uitbreiden naar een algeheel verbod op ‘oude’ personenauto’s in de milieuzone. Het voorstel is om de milieuzone vanaf 1 januari 2015 in te stellen in de binnenstad en het Jaarbeursgebied waar ook een milieuzone voor vrachtverkeer al van kracht is. In 2017 moet er een evaluatie plaatsvinden. Of er in de toekomst ooit nog eens oldtimerevenement in de Domstad kan worden gehouden is nog meer de vraag. De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) is voor schone lucht, maar tegen milieuzones voor auto’s. Daar waar gemeente Utrecht verwijst naar Duitse milieuzones blijkt juist uit onderzoek van de ADAC (de Duitse ANWB) dat steden met een milieuzone niet schoner zijn dan steden zonder milieuzone. Het weren van oudere auto’s heeft dus geen zin, aldus de KNAC. De KNAC is daarom een Referendum milieuzones Utrecht begonnen waar inwoners van gemeente Utrecht een petitie tegen de invoering van de milieuzone kunnen tekenen.

Meer info: http://petities.nl/petitie/referendum-milieuzones-utrecht

terug naar voorpagina