• Archief
Omloop van het Oosten 11 januari 2014

Omloop van het Oosten 11 januari 2014

De naam OMLOOP VAN HET OOSTEN doet het natuurlijk al vermoeden: het gaat hier om een evenement in Oost-Nederland dat in de regio van de IJssel zal worden verreden. Ook deze keer is de kern van het wedstrijdgebied de regio Salland en Twente, die gekenmerkt wordt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Ook deze regio biedt de eerstkomende jaren tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

De OMLOOP VAN HET OOSTEN start dus in 2014 op die prachtige en nog niet veel gebruikte locatie in Dijkerhoek (nabij Holten). De finishlocatie is ook bij Het Bonte Paard – met een heerlijk uitgebreid buffet, en biedt alle ruimte voor een plezierige nazit en discussie met uw medestrijders. Vanzelfsprekend is ook de lunchplek op passende wijze verzorgd. Deze locaties van de Omloop, en de Omloop zelf is gemakkelijk compact en centraal gelegen in een gebied dat niet door overbevolking wordt gekenschetst.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van ca. 3 uren. Uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ca. 3 uren, dus de meute kan vanaf half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond half 7.

Wat mag u verwachten? Vooral lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Hoofduitzetter Rutger Kwant, geassisteerd en ‘gecontroleerd’ door Ronald Jans schotelt een dag autoplezier voor. Diverse kaartleessystemen zullen aan de orde komen: tenminste 2 in het ochtendtraject en ook tenminste 2 in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal ter dege rekening worden gehouden. We zijn van plan om de sportklasse één of twee regelmatigheidsproeven te laten rijden die (ten dele) meetellen voor het algemeen klassement maar die ook meetellen voor een eigen klassementje….

Meer informatie: www.omloopvanhetoosten.nl

terug naar voorpagina