• Archief
The 100 Miles of Amsterdam 15 december 2013

The 100 Miles of Amsterdam 15 december 2013

In de nacht van 15 december 2013 beleven ruim 50 vooroorlogse oldtimers weer een bijzondere langste nacht van het jaar. Museumstukken van 50.000 euro tot meer dan een miljoen worden uit hun warme stalling gehaald om een nachtrally van 100 mijl te maken. Dit is vermoedelijk ook meteen het laatste evenement op de oldtimer rally kalender van 2013 en de eerste nachtrally voor vooroorlogse automobielen. Het internationale deelnemersveld met 50 internationale teams zal onder barre omstandigheden het bejaarde mechniek van hun wagens, hun zenuwen en de tegenstanders testen tijdens een 100 mijl lange nachtrit in het barre jaargetijde en over de gladste smalste wegen rond Amsterdam.

Van de landelijke sfeer rond Amsterdam zal in het december duister weinig zichtbaar worden of het moet zijn op het korte parcours van de lichtjesroute even ten noordwesten van de stad. Het zal een bijzonder eravring worden om dit alles te ervaren met auto’s die je in een zomerse concours omgeving verwacht en niet in dit jaargetijde in deze omgeving.

Voor meer informatie: www.the100miles.com

terug naar voorpagina