• Archief
Aangepaste belastingvrijstelling oldtimers per 1 januari 2014

Aangepaste belastingvrijstelling oldtimers per 1 januari 2014

Vooruitlopend op de definitieve beslissing rondom de aanpassing van de belastingvrijstelling voor oldtimers heeft de overheid alvast de wijze waarop overgang wordt geregeld bekend gemaakt. Volgens de plannen zijn per 1 januari 2014 alle motorrijtuigen van 40 jaar en ouder vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor deze categorie verandert er niets. Daarnaast komt er een overgangsregeling voor personenauto’s en bestelauto’s rijdend op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtauto’s, die op 1 januari 2014 26 jaar of ouder zijn maar nog geen 40 jaar.

De overgangsregeling treedt al op 1 januari 2014 in werking. Om in 2014 gebruik te kunnen maken van deze regeling ontvangt de houder van het voertuig daarom begin 2014 een brief en krijgt hij tot 1 maart 2014 de tijd om een keuze te maken. In de maanden januari en februari 2014 kan er gewoon gebruik van de weg worden gemaakt.

Deze maatregelen worden verder toegelicht in het informatieblad Motorrijtuigenbelasting voor oldtimers (PDF, 115 kB).

terug naar voorpagina