• Archief
Tweede Kamer stemt definitief in met nieuwe belastingregels oldtimers

Tweede Kamer stemt definitief in met nieuwe belastingregels oldtimers

Ondanks de zware lobby vanuit de hoek van oldtimerbezitters en andere belanghebbenden heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de nieuwe belastingregels voor oldtimers. Er waren een aantal moties en amendement (voorstel tot wetswijziging) ingediend, maar deze zijn allemaal weggestemd. De enige die nieuwe regels nog tegen kan houden is de Eerste Kamer waar het kabinet geen meerderheid heeft. Of dit gaat gebeuren is nog maar de vraag, maar ook hier is de lobby door VrijstellingOldtimer al gestart.

Vooruitlopend op de beslissing in de Eerste Kamer is door de overheid alvast de wijze waarop overgang wordt geregeld op haar website. Volgens de nieuwe regeling zijn per 1 januari 2014 alle motorrijtuigen van 40 jaar en ouder vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor deze categorie verandert er niets. Daarnaast komt er een overgangsregeling voor personenauto’s en bestelauto’s rijdend op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtauto’s, die op 1 januari 2014 26 jaar of ouder zijn maar nog geen 40 jaar.

De overgangsregeling treedt al op 1 januari 2014 in werking. Om in 2014 gebruik te kunnen maken van deze regeling ontvangt de houder van het voertuig daarom begin 2014 een brief en krijgt hij tot 1 maart 2014 de tijd om een keuze te maken. In de maanden januari en februari 2014 kan er gewoon gebruik van de weg worden gemaakt.

Deze maatregelen worden verder toegelicht in het informatieblad Motorrijtuigenbelasting voor oldtimers (PDF, 115 kB).

terug naar voorpagina