• Archief
2014 Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed

2014 Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed

Mobiliteit is voor Nederland van onschatbare betekenis. De Gouden Eeuw, de Industriële Revolutie en het Welvaartswonder van de 20e eeuw zijn niet denkbaar zonder de ontwikkeling van scheepvaart, railvervoer, wegverkeer en luchtvaart. Om het mobiel erfgoed beter onder de aandacht brengen bij de samenleving is 2014 uitgeroepen tot het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Het initiatief voor dit themajaar is genomen door de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN), het samenwerkingsverband voor al het mobiel erfgoed in ons land. De stichting wil 2014 maken tot een jaar waarin de tastbare herinneringen aan onze mobiliteitsgeschiedenis het denken over de toekomst van mobiliteit en mobiel erfgoed inspireren. In 2014 wil MCN de Nederlandse mobiliteitsgeschiedenis in de schijnwerpers zetten en het mobiel erfgoed de plaats in onze cultuurwereld geven die het verdient.

2014Mobiel werkt samen met een gevarieerde groep organisaties en bedrijven, waaronder de Rijksoverheid, bedrijven en de verschillende cultuurfondsen. Belangrijk is ook de samenwerking met de Stichting Open Monumentendag. De Open Monumentendag staat in 2014 in het teken van mobiliteit. Met het thema ‘Op reis’ wordt aangesloten op het Jaar 2014Mobiel en het tweede weekend in september belooft daarmee een ware apotheose van het Jaar 2014 te worden! Vanaf oktober 2013 staat bovendien al elke maand ergens in Nederland een “Monument van de Maand” open, dat een relatie heeft met onze mobiliteitsgeschiedenis.

Zodra meer concrete informatie ‘2014 Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed’ bekend is vindt u dit natuurlijk terug op OldtimerNieuws.

Meer informatie: www.mobiel-erfgoed.nl

terug naar voorpagina