• Archief
Petitie Eerste Kamer tegen aanpassing belastingvrijstelling oldtimers gestart

Petitie Eerste Kamer tegen aanpassing belastingvrijstelling oldtimers gestart

Onlangs keurde de Tweede Kamer als onderdeel van het Belastingplan voor 2014 een aanpassing van de belastingvrijstelling voor oldtimers goed. Deze maatregel treft alle eigenaren van oldtimers jonger dan 40 jaar. Voor eigenaren van oldtimers op benzine die jonger zijn dan 40 jaar komt er een overgangsregeling. Voor deze oldtimers wordt straks maximaal 120 euro per jaar betaald. De overgangsregeling treedt al op 1 januari 2014 in werking en is er alleen voor oldtimers op benzine en niet voor lpg en diesel oldtimers. Veel oldtimerliefhebbers worden (hard) geraakt door de nieuwe regels en vanuit verschillende kanten is er geprobeerd om invloed uit te oefenen op de politiek. Maar de politieke besluitvorming zit nu in de laatste fase. De laatste stap is de Eerste Kamer. In de hoop hier het tij toch nog te keren is Brigitte Schrijvers een online petitie begonnen. De petitie is te vinden via deze link: https://petities.nl/petitie/oldtimerbelasting-niet-omhoog-naar-40-jaar

De nieuwe vrijstellingsregels worden verder toegelicht in het informatieblad Motorrijtuigenbelasting voor oldtimers (PDF, 115 kB).

terug naar voorpagina