• Archief
Opnieuw belastingbrieven voor oldtimerbezitters

Opnieuw belastingbrieven voor oldtimerbezitters

Nadat de Belastingdienst eerder al brieven heeft verstuurd aan de bezitters van een oldtimer tussen de 25 en 40 jaar oud op diesel of lpg hebben nu ook de bezitters van oldtimers die gebruik kunnen maken van de overgangsregeling een brief in de bus gehad. Net als bij de vorige brief is ook deze aankondiging onder het voorbehoud van goedkeuring in de Eerste Kamer. Volgens de aankondiging ontvangt de bezitter van een oldtimer die gebruik kan maken van de overgangsregeling vanzelf een rekening in de bus. Het tarief is gesteld op maximaal € 120,00 op jaarbasis. Wordt de rekening betaald dan wordt er automatisch gebruik gemaakt van de overgangsregeling. Is de rekening niet tijdig voldaan, dan is het volledige MRB-tarief verschuldigd. Opletten geblazen dus. Want het MRB-tarief is dan met terugwerkende kracht voor het gehele jaar verschuldigd. In de brief wordt bevestigd dat in 2014 in de maanden januari en februari de oldtimer nog wel mag worden gebruikt, de regeling dat de oldtimer in december, januari en februari niet mag worden gebruikt gaat per 1 december 2014 pas in.

terug naar voorpagina