• Archief
Evenementenregeling voor geschorste oldtimers

Evenementenregeling voor geschorste oldtimers

Oldtimers en youngtimers ouder dan 15 jaar die zijn geschorst kunnen gebruik maken van een evenementenregeling. Met gebruikmaking van de evenementenregeling mag met een geschorste oldtimer of youngtimer tijdens een door de Belastingdienst erkend evenement een beperkt aantal dagen worden gereden zonder dat de schorsing ongedaan moet worden gemaakt. Er hoeft in geval van de evenementenregeling geen belasting (MRB) worden betaald en de auto hoeft niet APK gekeurd te zijn.

Uiteraard gelden er wel een aantal voorwaarden:
• De organisator heeft het evenement aangemeld bij de Belastingdienst.
• U mag aan maximaal 4 evenementen per kalenderjaar deelnemen.
• U mag maximaal 6 dagen per kalenderjaar gebruikmaken van de regeling.
• U moet het motorrijtuig verzekeren.
• U gebruikt het motorrijtuig alleen in het kader van het evenement.

De regeling geldt alleen voor bijzondere gelegenheden, waarbij de motorrijtuigen aan het publiek worden getoond. Voorbeelden zijn herdenkingen (4 mei), (bloemen)corso’s en clubdagen van eigenaren van oldtimer en of youngtimers. Voor gebeurtenissen met een persoonlijk karakter, bijvoorbeeld een huwelijksfeest, geldt de evenementenregeling niet.

Meer informatie is te verkrijgen via de Belastingdienst.

terug naar voorpagina