• Archief
Schorsen van een oldtimer

Schorsen van een oldtimer

Door een oldtimer te schorsen worden de voertuigverplichtingen (APK, MRB en verzekeringen) opgeschort. Het schorsen van een oldtimer kan bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens een restauratie of omdat de MRB-aanslag per 1 januari 2014 naar aanleiding van de nieuwe belastingregels wel erg hard aankomen. Het is goed om een aantal zaken voor tot schorsing wordt overgegaan even op een rijtje te zetten.

Een van de belangrijkste regels is dat een geschorst voertuig niet op de openbare weg mag rijden, maar ook niet geparkeerd mag staan. Er moet dus een parkeerplaats of stallingsruimte op een eigen terrein zijn geregeld.

Wanneer de schorsing binnen 1 maand na het begin van de schorsing wordt beëindigd, moet alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. De Belastingdienst stuurt u dan een naheffingsaanslag.

Voor het schorsen van een oldtimer kunt u terecht bij een PostNL Postkantoor of een RDW Klantenbalie. Het is ook mogelijk om vanuit huis, online, uw oldtimer of youngtimer te schorsen. Alles wat u daarvoor nodig heeft is de gegevens die makkelijk op de kentekenpapieren te vinden zijn en uw eigen burgerservicenummer. De schorsing kan via IDEAL worden betaald (internetbankieren), want de schoorsteen bij de RDW moet natuurlijk wel blijven roken. Zodra de auto weer in gebruik genomen wordt kan de schorsing kosteloos, online, weer ongedaan worden gemaakt. Niet vergeten dat u auto dan meteen weer APK-plichtig is en natuurlijk verzekerd moet zijn!

Moet de schorsing langer dan een jaar duren dan biedt het online schorsen bij verlenging van de schorsing een belangrijk voordeel. Het is dan mogelijk om maximaal zes weken voor afloop van de huidige schorsing, de schorsing te verlengen. De nieuwe einddatum wordt dan de einddatum van de huidige schorsing plus een jaar. Dus niet de aanvraagdatum plus een jaar, zoals bij verlengen op het postkantoor.

Voor eigenaren van meer dan vijf oldtimers is er de verzamelaarsregeling. Wilt u meer dan vijf voertuigen (opeenvolgend) schorsen of heeft u deze al eerder geschorst, dan is elke daarna volgende schorsing gratis, mits deze aan de voorwaarden van de verzamelaarsregeling voldoet.

Meer informatie over online schorsen:

terug naar voorpagina