• Archief
De elektrische auto

De elektrische auto

Verleden, heden en toekomst van de elektrische auto. In het begin van de vorige eeuw reden in Amsterdam en Haarlem circa zeventig elektrische taxis rond. Mede daardoor was het marktaandeel van de elektrische auto in 1914 in Nederland 2,4%. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2020 200.000 elektrische autos op de weg te hebben. Dit komt wederom overeen met een marktaandeel van circa 2,4%.

In dit boek neemt de auteur Jan Wouters de lezer mee naar de geschiedenis van de elektrische auto. Met heldere en soms vermakelijke voorbeelden laat hij zien waarom de elektrische auto een eeuw geleden in de concurrentie met de conventionele benzineauto ten onder ging.

Vervolgens vraagt hij zich af hoe groot de kans is dat de geschiedenis zich herhaalt. Velen voorspellen een gouden toekomst voor de elektrische auto, maar waarop is die voorspelling gebaseerd?

Jan Wouters studeerde Technologie – en Innovatiebeleid én Bedrijfswetenschappen en is o.a. directeur van het Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie. Hij deed eerder onderzoek naar het falen van de Wankelmotor, zowel vanuit een technologische als economische insteek. Hij is onderzoeker en schrijver en maakt in dit boek op boeiende wijze een leerzame koppeling tussen verleden, heden en toekomst.

Dit boek is onder andere te bestellen bij bol.com

terug naar voorpagina