• Archief
Terugdraaien tellerstand nu ook in Nederland strafbaar

Terugdraaien tellerstand nu ook in Nederland strafbaar

Per 1 januari 2014 is het ook in Nederland, net zoals in Duitsland en België, strafbaar om een kilometerstand van een auto terug te draaien. Vooruitlopend hierop was met ingang van 1 januari 2012 de registratie van de kilometerstanden al overgedragen door de Stichting Nationale Auto Pas (NAP) aan de RDW gedaan. Vanaf 1 januari 2012 waren alle RDW erkende bedrijven al verplicht om op bepaalde momenten de tellerstand van voertuigen bij de RDW te registreren. In het verleden werd alleen bij de APK-keuring de tellerstand doorgegeven. Daar zijn ondertussen een aantal extra momenten bijgekomen: opname van voertuigen in de bedrijfsvoorraad, wijziging tenaamstelling en onderhoud en reparaties boven een bepaald bedrag.

Het is nu ook mogelijk om via de RDW zelf te controleren of de tellerstand van een auto logisch is. Bij de RDW moet de schoorsteen ook roken, voor deze ‘service’ moet dan ook betaald worden.

terug naar voorpagina