• Archief
Export oldtimers  sterk toegenomen

Export oldtimers sterk toegenomen

Terwijl de import van tweedehands auto’s het afgelopen jaar flink is gestegen (+ 25,8%) is bij oldtimers een tegengestelde trend te zien. De helft van de import is jonger dan vijf jaar, de import van oldtimers is flink gedaald, met name het merk Mercedes laat een sterke daling zien bij de import cijfers. De nieuwe belastingmaatregelen hebben duidelijk effect op de oldtimermarkt, de export overstijgt nu de import. Volgens het WVE (Voertuiginformatie en -documentatie) nam het aantal geëxporteerde diesels toe met 522 procent en lpg-auto’s met 159 procent. In totaal werden in 2013 rond de 12.000 oldtimers geëxporteerd. De import is gedaald tot 4.700 oldtimer auto’s. In 2012 was ook al een stijging van de export van oldtimers te zien, maar lag dat aantal nog onder de 6.000.

terug naar voorpagina