• Archief
OldtimerNieuws 5 jaar

OldtimerNieuws 5 jaar

‘Belastingvrijstelling oldtimers verandert in 2012’, dat was de kop boven het eerste bericht op OldtimerNieuws dat op 4 januari 2009 werd gepubliceerd. Dit nieuws kwam naar aanleiding van de voorgenomen kilometerheffing naar buiten. De kilometerheffing kwam er niet, maar vijf jaar later is de belastingvrijstelling nog steeds ‘hot topic’. Toch was het niet alleen vervelend nieuws dat OldtimerNieuws mocht brengen, denk maar aan de vele Oldtimer Evenementen die de afgelopen vijf jaar op OldtimerNieuws werden aangekondigd. Ook aan de vele Oldtimer Story’s is bij OldtimerNieuws met veel plezier gewerkt.

Dat de frequentie en omvang van de publicaties wat fluctueert heeft alles te maken met het feit dat de redactie van OldtimerNieuws al vijf jaar lang door slechts een persoon, in de avonduren, wordt bemand. Naast gezin, werk en OldtimerNieuws staan er bovendien ook nog drie oldtimers in de schuur die regelmatig wat aandacht vragen. Op OldtimerNieuws komen alle oldtimers aan bod, van Frans tot Amerikaans en van Duits tot Engels. Maar wat staat er bij OldtimerNieuws in de schuur? De collectie bestaat op dit moment uit drie Russische oldtimers, een Volga M21 (1962), een Scaldia 1400 (Moskvich 408 – 1969) en een Lada 1200E (1980). De dagelijkse auto’s zijn al sinds jaar en dag van het merk Citroën. In totaal zijn er ruim 60 auto’s langsgekomen geweest. De een bleef wat langer hangen dan de ander. Niet alleen Russen en Citroëns, maar bijvoorbeeld ook merken als (in willekeurige volgorde) Volkswagen, Saab, Ford, Opel, Fiat, Renault, Peugeot, Rover, Wartburg, Austin en Mini. Wat Citroën betreft hebben de DS, GSA, BX, CX, ZX, Xantia, XM, Xsara en C5 als vervoer gediend.

De komende tijd kom ik op OldtimerNieuws nog graag terug op de auto’s die op onze oprit hebben verbleven. Ook een verklaring waarom er Russische oldtimers in de schuur staan zal ik proberen te geven. Met OldtimerNieuws is getracht om een mix tussen een webblog en een website voor oldtimerliefhebbers te realiseren. Of dat gelukt is laat ik graag over aan de bezoekers op OldtimerNieuws. Voor mij is het feit dat de site na vijf jaar nog steeds goed wordt bezocht in ieder geval een reden om ook na dit eerste lustrum nog even door te gaan.

Vriendelijk groet,

Jelle Jan Gerrits
OldtimerNieuws

terug naar voorpagina