• Archief
Onbekende Healey Fiesta te zien in Healey Museum Vreeland

Onbekende Healey Fiesta te zien in Healey Museum Vreeland

Bij de naam Healey denken autoliefhebbers vooral aan de sportwagens van Austin Healey. Maar de Britse firma heeft veel meer moois geproduceerd. Een groot deel daarvan is te zien in het Healey Museum in Vreeland. Van 15 april tot 6 juni komt daar tijdelijk iets heel bijzonders bij. Dan zal in dit museum een uniek Healey prototype getoond worden: de Healey Fiesta, gebaseerd op een Ford Fiesta. Het gaat hier om een unieke, er bestaat slechts een exemplaar, auto die kan worden gezien als de voorloper van de XR2 en supersport Fiesta’s. Het idee voor de Healey Fiesta kwam uit de Verenigde Staten. De Healey Fiesta was dan ook gebaseerd op de Amerikaanse versie van de Fiesta, meteen te zien aan de ‘dikke bumpers’. Tegen de tijd dat een eventuele productie van de Fiesta op gang kon komen had Ford besloten om de Fiesta niet langer in de Verenigde Staten aan te bieden.

Meer informatie: www.healeymuseum.nl

terug naar voorpagina