• Archief
Stichting Autobelangen klaagt de Staat aan

Stichting Autobelangen klaagt de Staat aan

Op 17 december 2014 ging ook de Eerste Kamer akkoord met Belastingplan 2014, waardoor de vrijstellingsleeftijd definitief naar 40 jaar gaat. Stichting Autobelangen is hier absoluut niet mee eens en daagt de Staat voor de rechter, met als doel om de wetswijziging ongedaan te maken.

De afgelopen maand heeft de Stichting Autobelangen voldoende geld weten te verzamelen om een rechtszaak te kunnen starten. Stichting Autobelangen heeft Mr Tom Barkhuysen van Stibbe Advocaten in de arm genomen om de stichting begin februari bij te staan tijdens de rechtszaak. Inmiddels is er een flink dossier opgebouwd Stichting Autobelangen zal de rechter wijzen op onder meer onjuiste en onvolledige informatieverstrekking, het feit dat klassiekereigenaren voor de derde keer in vier jaar tijd worden geconfronteerd met regelwijzigingen en op het ontbreken van het nut en de noodzaak van de regel op financieel en milieutechnisch gebied.

De donateurs die de Stichting Autobelangen de afgelopen maand de financiële middelen hebben verstrekt om de rechtszaak te beginnen moeten wel geduld hebben. De verwachting is dat de rechtszaak een jaar kan gaan duren. Het werven van fondsen en donateurs gaat dan voorlopig ook nog wel even door. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft intussen de mogelijkheid van Procedure Massaal Bezwaar geblokkeerd. Collectief bezwaar aantekenen te de nieuwe belastingmaatregel bij de Belastingdienst is dan ook niet meer mogelijk, iedereen moet dat nu persoonlijk doen.

Meer informatie:

terug naar voorpagina