• Archief
44-jarige Volvo Klassieker Vereniging naar de Noordkaap

44-jarige Volvo Klassieker Vereniging naar de Noordkaap

De Volvo Klassieker Vereniging bestaat dit jaar 44 jaar. Bij de oprichting van de vereniging in 1970 werd destijds de naam V-44 vereniging gehanteerd. Deze naam was afgeleid van de Volvo typen 444 en 544, beter bekend als de Katterug.

De huidige Volvo vereniging bestaat uit een ledental van 4000 personen en is daarmee een van de grootste klassieke automobiel vereniging in Nederland.
In dit jubileumjaar organiseert de Volvo Klassieker Vereniging een reis van ongeveer 7500 kilometer naar de Noordkaap. Eind mei zullen maar liefst 93 klassieke Volvo’s vertrekken naar het uiterste noorden van ons contingent. De heenreis zal grotendeels door Zweden plaatsvinden, terwijl de terugreis langs de fraaie Noorse fjorden kust zal plaatsvinden. Onderweg bestaat de mogelijkheid allerlei bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zal er vanaf de Lofoten een walvistocht georganiseerd worden en staat een kennismaking met de bewoners van Lapland op het programma. De deelnemers zullen worden begeleidt door een reisorganisatie en een aantal technische teams.

De winterperiode wordt gebruikt om de voertuigen – waarvan het merendeel ouder is dan 40 jaar – in optimale technische staat te brengen. Eind maart worden de Volvo’s op deze technische staat gekeurd.

Meer informatie is te vinden op: www.44v44.nl

terug naar voorpagina