• Archief
VrijstellingOldtimer komt met bezwarengenerator

VrijstellingOldtimer komt met bezwarengenerator

Om hun zaak kracht bij te zetten geeft VrijstellingOldtimer aan dat het van groot belang dat oldtimerbezitters bezwaar maken tegen de rekening voor motorrijtuigenbelasting (MRB) die ze al hebben ontvangen of nog gaan ontvangen. Belangrijk is daarbij om de termijn in de gaten te houden waarbinnen moet worden betaald. Deze termijn wordt op de rekening genoemd en is normaal gesproken een maand na dagtekening van de rekening. Na betalen is er 6 weken de tijd om bezwaar te maken. De bezwaartermijn gaat pas lopen NA betaling, het team van VrijstellingOldtimer heeft dit bevestigd gekregen door de Belastingdienst. Er moet dus eerst worden betaald en vanaf het moment van betaling gaat de termijn van 6 weken in waarbinnen bezwaar moet worden gemaakt.

Omdat er alleen bezwaar kan worden gemaakt NA betaling van de rekening voor motorrijtuigenbelasting (MRB) kunnen de volgende groepen momenteel GEEN bezwaar maken:
– Geschorste oldtimers: voor deze voertuigen wordt geen rekening verstuurd, dus kunt u geen bezwaar maken
– Oldtimers op benzine: aanvankelijk gaf de Belastingdienst aan dat zij de rekeningen voor kwarttarief zou sturen in februari 2014, maar dat is inmiddels vertraagd. De planning is nu dat deze rekeningen eind maart 2014 verstuurd worden. Dus bezwaar maken zal pas ná deze datum mogelijk zijn.
– Oldtimers op diesel en LPG waarvoor de rekening nog niet ontvangen is of u nog niet betaald heeft
Binnenkort (streefdatum 12-02-2014) kunt u via de website van VrijstellingOldtimer een bezwaarschrift op maat laten maken. Hiervoor komt een speciale bezwaren-generator beschikbaar die bijna klaar is.

Zoals eerder vermeld krijgen bezitters van oldtimers op benzine die vallen onder de overgangsregeling (bouwjaar 1974 t/m 1987) pas eind maart 2014 een rekening voor de MRB. Pas na betaling van die rekening kan bezwaar worden gemaakt. Voorlopig hoeven deze bezitters dus niks te doen en kunnen ook gewoon met de oldtimer rijden. Voor motoren geldt hetzelfde.

Meer informatie: http://www.vrijstellingoldtimer.nl/bezwaar-maken-tegen-mrb-rekening-oldtimer

terug naar voorpagina