• Archief
Pre ´67 Vintage Volkswagen Show Louwman Museum 1 juni 2014

Pre ´67 Vintage Volkswagen Show Louwman Museum 1 juni 2014

Op zondag 1 juni staat het Louwman Museum in het teken van luchtgekoelde Volkswagens van vóór 1967, de ‘Pre ´67 Vintage Volkswagen Show’.

Het voorplein van het museum zal gevuld zijn met circa 40 verschillende uitvoeringen van diverse Volkswagen modellen. In het museum zullen de 12 meest exclusieve uitvoeringen te zien zijn van de luchtgekoelde Volkswagens, waaronder bijzondere carrosserie varianten van Rometsch, Dannenhauer & Stauss, Beutler, Enzmann, Denzel en Fridolin.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat zoveel varianten van de Volkswagen te zien waren op één locatie. Er komen zelfs bijzondere exemplaren uit privécollecties uit Amerika en Duitsland die nooit eerder aan het publiek zijn getoond.

Al enige tijd is het Louwman Museum in het bezit van een uiterst unieke auto gebouwd door iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van de Volkswagen Kever. De ‘Pre ´67 Vintage Volkswagen Show’ is het ideale platform om deze auto voor het eerst aan het publiek te tonen. Om 11:30 uur zal de onthulling plaatsvinden.

Meer informatie: www.louwmanmuseum.nl

terug naar voorpagina