• Archief
VROEM – 14 juni 2014

VROEM – 14 juni 2014

Het oldtimerevenement VROEM wordt dit jaar uitgebreid met een spectaculair 112 Plein. Naast de 200 oldtimers, brommers en motoren staan op zaterdag 14 juni ook een plein vol oude en nieuwe hulpverleningsvoertuigen centraal.

Het stichtingsbestuur heeft een commissie gevormd die het benaderen en vastleggen van de deelnemers aan het 112 Plein heeft verzorgd. ”Wij vinden dat het tonen van 112 materieel en de helden die ermee werken heel goed past bij het open karakter van VROEM. En wie vindt het niet leuk om een kijkje achter de schermen te nemen? We proberen een natuurlijke overgang te creëren van de aan VROEM deelnemende oldtimers naar het nieuwe hulpverleningsmaterieel door ook oude ambulances en brandweerwagens te tentoonstellen. Om alle mensen en voertuigen te selecteren, benaderen en vast te leggen is flink wat werk verzet door de 112 commissie.” vertelt voorzitter Chris van der Meer.

Inmiddels hebben diverse instanties, bedrijven en hulpverleners hun medewerking toegezegd waaronder Brandweer Joure, Politie Joure-Lemmer, Bosbrandweer Noord Nederland, SIGMA Fryslân, Rijkswaterstaat Joure, ANWB Joure, Kylstra Drachten, Takelbedrijf Hof, Nienhuis, EHBO vereniging Joure en diverse privé-personen met de meest speciale oude ambulances en brandweerwagens. Op het programma staan ook één of twee grote demonstraties waaraan zoveel mogelijk hulpverleningsinstanties tegelijkertijd zullen deelnemen. ”Want hoe vaak kun je van dichtbij het werk van hulpverleners bekijken? En hen na afloop zoveel vragen stellen als je wilt? Het is ook vast wel mogelijk om even plaats te nemen achter het stuur van een brandweerwagen of politiemotor. En er zijn ongetwijfeld mensen nieuwsgierig naar het comfort van een ambulancebrancard”.

Het meest in het oog springende voertuig is de zeventien meter lange Amerikaanse ladderwagen van Bosbrandweer Noord Nederland. Deze Seagrave Tiller heeft een 450 PL V8 Detroit tweetakt diesel motor, een ladder van 30 meter en een meesturende achteras welke door een extra chauffeur bedient wordt. De wagen heeft tot april 2011 dienst gedaan bij de Aetna Hose Hook & Ladder Co. in Newark Delaware.

VROEM biedt verder de deelnemers aan het evenement een rondrit van zestig kilometer door de omgeving, een gezellige winkelstraat met glimmende bolides, ronkende motoren, vriendelijke deelnemers en sfeervolle muziek en een kinderplein voor de jongsten, welke zich ook prima zullen vermaken tussen de blauwe zwaailampen van het 112 Plein. Het thema van VROEM dit jaar is The A-TEAM. Vanzelfsprekend zijn ook deelnemers zonder Amerikaan van harte welkom. !

Meer informatie en een complete lijst van deelnemers aan het 112 Plein vindt u op de website van Stichting Vriendenclub Vroem, www.vroem.com. U kunt zich hier ook eenvoudig en gratis inschrijven als deelnemer.

terug naar voorpagina