• Archief
Vrijstellingsgrens BPM blijft 25 jaar

Vrijstellingsgrens BPM blijft 25 jaar

Met de aanpassingen in de MRB (motorrijtuigenbelasting) en de nieuwe BPM-regels in Nederland komt de vraag naar voren of de BPM-grens voor de import van oldtimers ook is aangepast. Op dit punt is dan eindelijk goed nieuws te melden, de grens in niet veranderd. In het verleden was deze grens al 25 jaar, maar vanaf 17,5 jaar geldt er een dusdanig hoge leeftijdskorting (100%) dat er sprake is van een nihiltarief en er geen BPM betaald hoeft te worden bij import.

Daarnaast zijn er ook veel vragen over de overgangsregeling: is die ook van toepassing op import oldtimers? Ook hier goed nieuws: de overgangsregeling geldt ook oldtimers die na de ingang van de overgangsregeling worden geïmporteerd. Het gaat dan om oldtimers die voor het eerst in gebruik zijn genomen op 1 januari 1974 of later, maar vóór 1 januari 1988. Oldtimers jonger dan 31 december 1987 worden pas vrijgesteld van de MRB als ze de leeftijd van 40 jaar hebben bereikt, ongeacht de brandstof.

terug naar voorpagina