• Archief
Roman Caresani wint weer op Assen

Roman Caresani wint weer op Assen

Roman Caresani was tijdens de Historische Assen Trofee net als vorig jaar de te kloppen man in het NK voor historische toerwagens en GT’s. In de beide races liet hij ruim 30 tegenstanders achter zich.

Met zijn Porsche 904/6 gaf Caresani in de kwalificatie al zijn visitekaartje af door 1,5 seconden sneller te zijn dan de concurrentie. Toen het rode licht voor de eerste race uitging, pakte hij onbedreigd de leiding om die niet meer af te staan. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R) trapte voor wat hij waard was, maar moest per ronde een seconde toegeven. Armand Adriaans werd derde met zijn Shelby Mustang. Zijn grote concurrent Michiel Campagne maakte het zichzelf moeilijk door achteraan te starten en in zijn opmars naar de vijfde plaats her en der een bocht af te snijden. Hiervoor kreeg hij een tijdstraf, waardoor hij terugzakte naar plek 24. De strijd bij de toerwagens was weer erg spannend en ging tussen Dirk Waaijenberg en Martin Bijleveld, beide in een Ford Falcon Sprint. Waaijenberg had aanvankelijk de leiding, maar Bijleveld pakte uiteindelijk de winst. In de kleine klasse ging gastrijder Simon Gras er verrassend met de eerste plaats vandoor in Rob Rappange’s Mini Cooper.

Op zondagmiddag herhaalde het scenario van zaterdag zich, maar was Schlüchter nog verbetener in zijn pogingen om de aansluiting te behouden. Helaas begaf de koppeling van zijn Lotus het. Zodoende werd Adriaans tweede en Jos Stevens (Lotus Elan 26R) derde. Michiel Campagne kwam er weer niet aan te pas, hij had zicht op een podiumplek toen hij moest opgeven. Adriaans deed goede zaken in de stand voor het kampioenschap, hij heeft nu vier klasse-overwinningen. Bij de toerwagens ging het weer tussen de Ford Falcons. Aanvankelijk lag Jaap van der Ende aan de leiding, maar na enkele ronden kwam Norbert Gross hem voorbij. Van der Ende reed met maximale inzet en verliet daarbij een paar keer het reguliere parcours. Dat leverde hem 20 strafseconden op en zo werd hij slechts derde, achter Dirk Waaijenberg. René de Vries won deze keer de kleine toerwagenklasse in zijn Austin Cooper S.

De volgende races om het NK HTGT zijn op 2 en 3 augustus tijdens de Gamma Racing Days, wederom op het TT-circuit van Assen.

Uitslag race 1: 1. Roman Caresani (Porsche 904/6) 2. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R) 3. Armand Adriaans (Shelby Mustang) 4. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) 5. Martin Bijleveld (Ford Falcon) 6. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon)

Uitslag race 2: 1. Roman Caresani (Porsche 904/6) 2. Armand Adriaans (Shelby Mustang) 3. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) 4. Norbert Gross (Ford Falcon) 5. Thomas Kargus (Lotus Elan 26R) 6. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon)

terug naar voorpagina