• Archief
Oldtimerdag Ruinerwold 16 augustus 2014

Oldtimerdag Ruinerwold 16 augustus 2014

Op zaterdag 16 augustus 2014 staat het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 22e keer weer helemaal vol met oldtimers. Het is allemaal begonnen in voorjaar 1993 toen vertegenwoordigers van de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag werd gepland op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Direct het eerste jaar waren er al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend in hun artikelen over deze dag. “Enorme belangstelling voor oldtimers in Ruinerwold”, “Onder een mager zonnetje reden de gepoetste en gerestaureerde voertuigen onder grote belangstelling door Ruinerwold”, “Grote Oldtimershow in Ruinerwold”. Kortom de eerste succesvolle Oldtimerdag was een feit. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot 1700 deelnemers in 2013.

Ook de 2013 editie belooft weer een groots evenement te worden. Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. De Oldtimerdag staat open voor oldtimer auto’s, tractoren, motoren, legervoertuigen, brommers, solexen, vrachtwagens, scooters, stationaire motoren, caravans en fietsen. Als leeftijdsgrens wordt 25 jaar aangehouden. Voor de deelnemers is er de mogelijk om deel te nemen aan een toertocht. Daarbij is er een speciale toertocht voor de tractoren uitgezet.Dit jaar heeft de organisatie ook nog iets bijzonders geregeld: de steile wand. Steile wand of ook wel Motodromes genoemd zijn ontstaan omstreeks 1915 in de USA. Na het racen op wielerbanen ontdekte men bij het motormerk Indian dat je ook met een snelheid van 40/50 km per uur tegen een 90 graden wand kunt blijven plakken. Een steile wand dus. In de steile wand worden gereden met een Indian Scout uit 1924 en 1925. Diverse kraampjes en terrassen maken het evenement compleet.

Meer informatie op: www.oldtimerdagruinerwold.nl

terug naar voorpagina