• Archief
Stichting Autobelangen start proefprocedures

Stichting Autobelangen start proefprocedures

Al vanaf het begin voert de Stichting Autobelangen strijd tegen de nieuwe belastingmaatregelen voor oldtimers. Nu de maatregel is ingevoerd rest alleen nog een gang naar de rechter om de strijd in het voordeel van de oldtimerbezitters te beslechten. Stichting Autobelangen is met de Belastingdienst overeengekomen om een aantal proefprocedures op te starten om de rechtmatigheid te toetsen van het betalen van motorvoertuigen ouder dan 26 jaar en jonger dan 40 jaar.

De stichting legt vier verschillende zaken aan de rechter voor:
1. Een personenauto rijdend op benzine met een datum eerste toelating van voor 1987,
2. Een personenauto rijdend op diesel met een datum eerste toelating van voor 1987 ( een oldtimer rijdend op LPG met een datum eerste toelating van voor 1987 is met deze categorie vergelijkbaar),
3. Een personenauto rijdend op benzine met een datum eerste toelating van 1987, en
4. Een personenauto rijdend op diesel met een datum eerste toelating van 1987.

Met deze selectie van zaken komen alle situaties aan bod: oldtimerbezitters die de volledige motorrijtuigenbelasting moeten betalen, oldtimerbezitters die onder de overgangsregeling van de nieuwe wetgeving vallen en oldtimerbezitters die eerst onder een overgangsregime van de oude regeling (“regeling Vliet”) vielen maar als gevolg van de nieuwe wetgeving nu alsnog de gehele motorrijtuigenbelasting moeten betalen.

De stichting vertegenwoordigd een behoorlijke groep oldtimerbezitters, meer dan 40.000 personen hebben zich bij de stichting aangemeld.

Meer informatie is te vinden op: www.vrijstellingoldtimer.nl

terug naar voorpagina