• Archief
Regen zorgt voor sensatie bij NK HTGT tijdens Historische Grand Prix

Regen zorgt voor sensatie bij NK HTGT tijdens Historische Grand Prix

Een record aantal van meer dan 50 coureurs stond tijdens de Historic Grand Prix garant voor twee bloedstollende races om het Nationaal kampioenschap voor toerwagens en GT’s van 1965 en ouder. Op zaterdag moesten de dames en heren al om 8 uur ’s ochtends aan de bak. De race was nog maar net begonnen of er barstte een flinke bui los. Vooral de Porsche- en Minirijders werden hier blij van, want de verplichte Dunlop banden gaven hen meer tractie in de regen. Alexander van der Lof was in de kwalificatie de snelste geweest met de exotische Ferrari 250 GTO, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Roman Caresani met de Porsche 904, die na 10 ronden glibberen en glijden winnend over de finish ging. Ook Michael Koel, die gestart was op plaats 12, wist zijn Porsche 911 op de gladde baan voorbij de Ferrari te sturen. Een nog sterker staaltje liet de Brit Roger Ebdon zien, die met zijn kleine Mini Cooper oprukte van de 31ste naar de 6e plaats en daarmee de beste toerwagen was. Ook Timo Span en Rob Rappange reden hun Mini’s de top10 binnen.
Op zondagmiddag werd er gestreden voor stampvolle tribunes en duintoppen. De eerste zeven ronden was het droog, maar vervolgens gingen opnieuw de hemelsluizen open. Op dat moment reed Van der Lof aan de leiding. Caresani probeerde het gat te dichten, maar moest daarbij teveel risico nemen en ging achterstevoren. Hij had voldoende voorsprong om Michiel Campagne, die de pk’s van de bulderende Corvette Grand Sport in de regen maar moeilijk kwijt kon, voor te blijven. Dirk Waaijenberg won het toerwagenklassement in de Ford Falcon. Armand Adriaans vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap met een solide vijfde en achtste plaats in de beide races.

De afsluitende races om het NK HTGT vinden plaats op 4 en 5 oktober op de Duitse Nürburgring.

Uitslag race 1:
1 Roman Caresani (Porsche 904/6) 2. Michael Koel (Porsche 911) 3. Alexander van der Lof (Ferrari 250 GTO) 4. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 5. Armand Adriaans (Shelby Mustang) 6. Roger Ebdon (Mini Cooper S)

Uitslag race 2:
1. Alexander van der Lof (Ferrari 250 GTO) 2. Roman Caresani (Porsche 904/6) 3. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 4. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 5. Graham Wilson (Lotus Elan) 6. Michael Koel (Porsche 911)

terug naar voorpagina