• Archief
Veterama Duitsland 10-12 oktober 2014 de plek om oldtimeronderdelen te vinden

Veterama Duitsland 10-12 oktober 2014 de plek om oldtimeronderdelen te vinden

Wat in 1975 begon als een insider evenement in de oude “Kannenberg Hall” in Mannheim, is uitgegroeid tot de grootste Europese markt voor oldtimer en youngtimer onderdelen, gereedschappen en benodigdheden. Of je nu een Miele, Zündapp, Harley, Ducati, Ford, Porsche, Mercedes-Benz of BMW hebt, op de Vetarama vindt je het. De Veterama trekt van 10 tot en met 12 oktober 2014 meer dan 4000 exposanten uit 12 verschillende landen naar Mannheim. De beurs wordt naar verwachting bezocht door meer dan 45.000 oldtimerliefhebbers. De beurs is zo groot dat ongeveer 20 kilometer gelopen moet worden om daadwerkelijk elk kraampje één keer te bezoeken.

In Duitsland heeft de Veterama in de afgelopen decennia een belangrijke plek in de oldtimer en youngtimerwereld ingenomen. Volgens de organisatie gaat dat zelfs zover dat vele oldtimers in Duitsland waarschijnlijk al verdwenen zouden bij gebrek aan onderdelen. Want daar draait het om bij de Veterama; onderdelen. Bumpers, radiateurs, koplampen, wieldoppen, banden in niet meer verkrijgbare maten, moeilijk vindbare motordelen, dit en nog veel meer is wat de bezoeker op deze beurs mag verwachten. Op de beurs zijn er ook diverse demonstraties te zien van onder andere verschillende lastechniek, carrosseriereparatie en zelf plaatwerk maken.

Ondanks dat de Veterama van een oorsprong een onderdelenbeurs is, zijn er ook complete auto’s te vinden. De organisatie verwacht dit jaar rond de 500 oldtimer en youngtimers. Zo kan de bezoeker een nieuw project aanschaffen er meteen de ontbrekende onderdelen op de beurs bij zoeken.

Meer informatie is te vinden op: www.veterama.de

terug naar voorpagina