• Archief
4e Nacht van Nederland 11 op 12 oktober 2014

4e Nacht van Nederland 11 op 12 oktober 2014

De Nacht van Nederland is volgens de organisatie de enige rally in Nederland die dwars door de nacht gaat! Deelnemers rijden niet een paar uurtjes in het donker, nee er moet worden gerekend op zo’n 12 echt donkere uren. Een beetje doorzettingsvermogen is dan ook een vereiste, want u strijd die nacht ongetwijfeld niet alleen tegen de andere deelnemers, maar ook tegen uzelf?

Eerder edities hebben bewezen dat het rijden van de Nacht van Nederland een pittige rally is. Deelnemers vertrekken bij daglicht, maar in dit jaargetijde valt de duisternis al snel in. Extra lampen op de auto zijn welkom, want u rijdt via schaars verlichte wegen waarbij dorpen en bebouwing zoveel mogelijk worden vermeden. Het landschap zal voortdurend wisselen en het navigeren zal daarom ook steeds andere inzichten vragen. Het begin zal niet te moeilijk zijn, u kunt zo goed wennen aan het tempo van de rally.

De rally kent twee klasses: een Tour- en Sportklasse. Beide klassen rijden binnen hetzelfde tijdschema, echter de sportklasse dient meer kilometers af te leggen. Het historische stadje Wijk bij Duurstede is ook dit jaar weer het verzamelpunt voor de start.

Meer informatie over de Nacht van Nederland is te vinden op: www.nachtvannederland.nl

terug naar voorpagina