• Archief
Armand Adriaans behaalt kampioenschap NK HTGT op de Nürburgring

Armand Adriaans behaalt kampioenschap NK HTGT op de Nürburgring

De afsluitende wedstrijd om het Nederlands kampioenschap voor historische toewagens en GT’s vond plaats op de Nürburgring. Meer dan 50 deelnemers met auto’s gebouwd voor 1966 hadden zich ingeschreven voor de finale van het seizoen 2014. De Zweedse gastrijder Kenneth Persson domineerde de kwalificatie met zijn Ford GT40, voor de Porsches 904 van Afschin Fatemi en Roman Caresani. Daarachter volgde een heel rijtje Amerikaanse V8’s: Norbert Gross, Armand Adriaans, Dirk Waaijenberg, Rob Bergmans en Martin Bijleveld. De Lotus Elans van Jos Stevens en Thomas Kargus maakten de top-10 vol.

Persson was als beste weg bij de rollende start, terwijl Caresani veel terrein verloor. Gross schoof door naar de tweede plaats, die Marin Bijleveld probeerde af te pakken met een zeer late uitremactie in de Castrol S. Dat mislukte, want hij ging wijd en moest aansluiten op plek vier, achter Gross en Adriaans. Persson was niet in te halen, maar Caresani herstelde zich snel en kwam terug naar de tweede plaats. Adriaans liet de strijdende Ford Falcons gaan om zich te concentreren op een klasse-overwinning en het kampioenschap. Bijleveld kon het gat naar Norbert Gross echter niet dichtrijden. Daarachter was er een racelang spectaculair gevecht tussen Rob Bergmans in de Iso Rivolta en Dirk Waaijenberg in zijn Ford Falcon. Nico Zonneveld compenseerde een verloren seizoen met een mooie overwinning in de GTS11 klasse in zijn Morgan +4 en Roger Ebdon was deze keer de te kloppen man bij de kleine toerwagens in zijn Mini Cooper. Adriaans haalde met zijn zoveelste klasse-overwinning genoeg punten om deze zaterdag al kampioen te worden, maar zijn voorzichtige rijden bleek achteraf niet nodig, want de tweede race op zondag werd vanwege de aanhoudende mist afgelast.

Uitslag race
1 Kenneth Persson (Ford GT40) 2. Roman Caresani (Porsche 904/6) 3. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 4. Martin Bijleveld (Ford Falcon Sprint) 5. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 6. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint)

Eindstand kampioenschap:
1. Armand Adriaans (Shelby Mustang) 97,2 punten 2. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 82,2 punten 3. René de Vries (Mini Cooper S) 76,8 punten 4. Theo van Gammeren (Porsche 911) 74,6 punten 5. Alexander Schlüchter (Lotus Elan/Cortina) 74,4 punten 6. Michel Lombard (Alpine A110) 73 punten.

terug naar voorpagina