• Archief
VrijstellingOldtimer zet rechtzaak tegen MRB oldtimer door

VrijstellingOldtimer zet rechtzaak tegen MRB oldtimer door

Er is al veel over gezegd en geschreven: de beslissing van de regering om de belastingvrijstelling voor oldtimers in te perken. Met name oldtimerbezitters met oldtimers in de leeftijd tussen 25 en 40 jaar oud en met als brandstof LPG of diesel komen in het nauw. Voor deze categorie gaat immers van een volledige vrijstelling opeens naar een volledige aanslag die bij bijvoorbeeld een zware diesel heel pittig kan zijn.

Een aantal oldtimerbezitters zijn op eigen titel een rechtszaak tegen de staat begonnen omdat ze van mening waren dat de overheid niet zomaar de vrijstellingsregel overboord kon gooien. In twee van deze zaken zijn eind vorig jaar uitspraken gedaan en in beide gevallen werd de staat in het gelijk gesteld. Dit betekent dat het er niet goed uitziet voor ons als oldtimerbezitters.

Toch is de strijd nog niet helemaal gestreden. Onder aanvoering van Wouter van Embden bereid het team VrijstellingOldtimer een vijftal rechtszaken voor. Volgens Wouter van Emden zijn deze zaken beter en anders voorbereid dan de zaken waarin al een uitspraak is gedaan. Hij heeft dan ook nog steeds hoop op een goede afloop. Net voor de Kerst zijn de beroepsschriften ingediend bij de rechtbank.

Meer informatie over de rechtszaken die door VrijstellingOldtimer zijn ingediend kunt u lezen op: www.vrijstellingoldtimer.nl

terug naar voorpagina