• Archief
Milieuzone Utrecht voor oudere dieselauto’s

Milieuzone Utrecht voor oudere dieselauto’s

Het zat al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Utrecht weert sinds 1 januari 2015 dieselauto’s ouder dan 15 jaar uit de binnenstad. Sinds 2007 kent Utrecht in het centrum al een milieuzone waar vrachtauto’s niet langer welkom zijn. Utrecht heeft dit verbod nu verder uitgebreid naar een algeheel verbod op ‘oude’ dieselauto’s in de milieuzone. De zone omvat de binnenstad en het Jaarbeursgebied waar ook een milieuzone voor vrachtverkeer al van kracht is. In 2017 moet er een evaluatie plaatsvinden.

Toch valt het doek nog niet geheel voor oudere dieselauto’s, waaronder onze oldtimers. Voor een aantal auto’s is er een uitzondering gemaakt. Er kan een ontheffing worden aangevraagd voor de volgende categorieën voertuigen:

  • Langdurige ontheffing oldtimer (dieselauto van 40 jaar of ouder)
  • Dagontheffing zakelijk gereden bestelauto
  • Dagontheffing kampeerwagen bewoners binnenstad
  • Langdurige ontheffing voor voertuigen die om medische redenen zijn aangepast
  • Jaarontheffing zakelijk gereden bestelauto op basis financiële moeilijkheden
  • Ontheffing voor onbepaalde tijd op basis onvoorziene bijzondere omstandigheden

Meer informatie is te vinden op:  http://www.utrecht.nl/verkeer-en-vervoer/milieuzone/

terug naar voorpagina