• Archief
Vijf voordelen van het rijden in een oldtimer

Vijf voordelen van het rijden in een oldtimer

Het lijkt alsof vooral de nadelen van het rijden van oldtimers de laatste tijd in het nieuws komen. De ophef rondom vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en discussies over de veiligheid en milieuvriendelijkheid van deze bijzondere bolides zijn voorbeelden die bijna dagelijks de revue passeren. Toch zijn er genoeg redenen om toch voor een klassieker te kiezen.

1. Uitstraling en klasse
Vrijwel iedereen heeft een mening over auto’s, vooral over oldtimers. Toch worden deze bijzondere auto’s vaak gezien als statussymbool. In veel films en series trapt de gelikt uitziende gentleman het gaspedaal van een iconische oldtimer royaal in. Wie kent bijvoorbeeld de beroemde Aston Martin DB5 of Lotus Esprit van James Bond niet? Daarnaast rij je niet alleen om op de plaats van bestemming te komen, maar juist voor de rit zelf. Een auto die dat kan heeft pas karakter.

2. Oudere auto’s halen herinneringen naar boven
Je zit op een terrasje in de zon en er scheurt een glimmend klassiek model Mercedes Benz voorbij. Je kunt niet stoppen met kijken, maar ook denk je meteen terug aan vroeger. Misschien heeft je vader of je opa wel in zo’n auto gereden en mocht je op zondag mee een stukje toeren. Of denk je terug aan die ene keer dat je in deze droomauto mocht zitten op je trouwdag. Anders dan bij een foto, komt ook het gevoel van het in de auto rijden weer naar boven.

3. Het kan wel degelijk milieuvriendelijk
Eigenlijk valt het met de milieuonvriendelijkheid van oldtimers wel mee. Natuurlijk zijn ze over het algemeen wat meer vervuilend dan een nieuwe auto, maar waar een bedrijfsauto soms wel tienduizenden kilometers per jaar aflegt, rijden we veel minder met oldtimers. Daarnaast wordt het ombouwen van klassieke auto’s naar elektrische auto’s steeds populairder. Al zal het nog steeds een gek gezicht zijn, een oude bak aan de oplader.

4. De ultieme hobby
Veel liefhebbers kiezen juist voor een oudere auto zodat ze er in hun vrije tijd lekker aan kunnen sleutelen. En bij de oudere auto is dit ook heel belangrijk. Vooral samen met je beste vriend of je vader onder de motorkap van je auto aan de slag, schept een onmiskenbare band. Het opknappen van je droombolide zorgt natuurlijk ook voor het nodige gevoel van voldoening wanneer je er daarna zelf mee kunt rijden.

5. Waarde
Van oldtimers zijn er vaak nog maar een aantal exemplaren. Daarom kun je wel stellen dat ze waardevast zijn. Mits de auto goed onderhouden wordt natuurlijk. Waar nieuwe auto’s na een aantal jaar vaak minder waarde hebben, wordt een groot aantal klassiekers in de loop der jaren juist steeds meer waard. Kijk zelf maar eens naar de modellen die nu te koop staan.

terug naar voorpagina