• Archief
Duurste auto AutoRAI staat in de klassiekerhal

Duurste auto AutoRAI staat in de klassiekerhal

Van 17 t/m 26 april 2015 is de RAI in Amsterdam weer de plek voor het laatste nieuws op autogebied. Maar ook het baanbrekende autonieuws van weleer is er te zien: bekijk de mooiste designiconen uit de jaren 1900 – 1940, ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90 en ontdek de charme van deze bijzondere voertuigen.

De FEHAC heeft samen met de bekende autojournalisten Ton Lohman en Wim Oude Weernink een prachtige collectie samengesteld van auto’s die door de jaren heen beeldbepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van de automobiel. Ook komt het Louwman Museum met een aantal auto’s uit hun collectie en is er een verzameling politievoertuigen te zien.

Hal 7 is speciaal gereserveerd voor 75 topklassiekers. De duurste auto van de AutoRAI is niet een nieuwe auto, maar dat is een in de hal van de klassiekers. Niet alleen staan daar de bekende topmodellen als de kostbare Ferrari 250 GT SWB uit 1961, de zilvergrijze Mercedes 300 Vleugeldeur uit 1955 en de groene Bentley Blower racer uit 1934. Ook de meer gewone auto’s, die wel heel belangrijk waren voor de ontwikkeling van de mobiliteit de vorige eeuw, zijn volop te zien. De Peugeot 504, de Volkswagen Kever, de Fiat 500 maar ook de Smart en de Toyota Prius zijn daarvan voorbeelden.

Meer informatie: www.autorai.nl

terug naar voorpagina