• Archief
Laatste nieuws 31e editie Nationale Oldtimerdag: “auto’s met een boeiende geschiedenis”

Laatste nieuws 31e editie Nationale Oldtimerdag: “auto’s met een boeiende geschiedenis”

De 31e editie van de Nationale Oldtimerdag brengt een keur van automobielen aan de start met een opmerkelijk verhaal of een boeiende geschiedenis. Wat een schilderij van Rembrandt is voor de kunstliefhebbers is een klassieke automobiel met een verhaal voor de autoliefhebbers. Die opmerkelijke verhalen zijn volop te zien en te beleven tijdens de Nationale Oldtimerdag op zondag 21 juni a.s. aan de Bataviaboulevard in Lelystad. Voorbeelden daarvan:

Een Bentley R Continental 2-Door Park Ward Coupé 1956. Een auto die destijds werd gekocht door de Sjah van Perzië – Rehza Pahlavi – en waarin hij met Keizerin Farah Diba bezoeken bracht aan diverse steden in het land dat nu Iran heet nadat de Ayatollah’s de macht overnamen.

Een Lagonda LG6 Drophead Coupé 1938. De wagen waarin veldmaarschalk Bernard Montgomery op 1 september 1945 zijn triomfale intocht maakte in Amsterdam (‘Victory Parade’) en waar tienduizenden Amsterdammers hem toejuichten.

Buick Series 50 Super Convertible 1949. De auto waarmee biermagnaat Alfred Heineken in Amerika kennis maakte en die hij in 1987 aanschafte. De auto is in uitstekende staat en met het oorspronkelijk kentekenbewijs op naam er bij.

Een SS 90 Jaguar 1935 uit de serie SS 90 die tussen mei en september 1935 als eerste sportwagen door Swallow Sidecars werd geproduceerd. In totaal werden er 24 van gemaakt. Een unieke auto in Nederlands privé bezit.

Een Bentley 3 / 4.5 Boattail uit 1924 waarmee voormalig minister president Jan-Peter Balkenende mee deed aan de Mille Miglia, Via Flaminia, City Racing Rotterdam en de Rode Kruis Rally.

Een Bentley 3.5 Tourer Vandenplas 1928, winnaar van de klassieke categorie van de internationaal befaamde Tulpenrally

Een Bugatti T35C Grand Prix 1928. Een auto waarmee vele races in die jaren werden gewonnen zoals de Grand Prix van Monaco (1930) en grand prix races op het autocircuit van Pau, Saint Gaudins, La Baule en Boulogne.

Een Rolls Royce Silver Cloud II 1960. De auto was eigendom van de Amerikaanse filmdiva Zsa Zsa Gabor (geboren in Boedapest in 1917). De koplampringen, wielnaven, deurklinken, radiatorframe en het fraaie radiatorbeeld ‘Flying Lady’ zijn van 18 karaat goud.

Een Royal Daimler Light 15 Convertible 1937. Van dit type zijn er in opdracht van de Britse koninklijke familie twee gemaakt ten behoeve van het huwelijk van Koning George VI op 12 mei 1937 in de Westminster Abbey in Londen.

Het evenement aan de Bataviaboulevard in Lelystad duurt van 09.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Vanaf het station Lelystad Centrum rijden er pendelbussen rechtstreeks naar het manifestatieterrein.

Meer informatie: https://www.oldtimernieuws.nl/?p=12681

terug naar voorpagina