• Archief
Bijzondere inschrijvingen voor de Nationale Oldtimerdag 2016 Lelystad

Bijzondere inschrijvingen voor de Nationale Oldtimerdag 2016 Lelystad

De Nationale Oldtimerdag beleeft aan Bataviaboulevard in Lelystad haar 32e editie. Medio januari werd de inschrijving geopend en die verloopt zeer voorspoedig. Op dit moment zijn er ruim 280 inschrijvingen – met wederom een aantal bijzondere historische automobielen – aangemeld.

De Nationale Oldtimerdag wordt – traditioneel – gehouden op de derde zondag van juni. Vaderdag, 19 juni a.s. belooft voor de liefhebbers van veteran, vintage en classic cars (allen rijdende automobielen) ook dit jaar weer een feest van herkenning te worden. De actieve organisatiecommissie kiest opnieuw voor het motto ‘Erfgoed dat beweegt’. Ingedeeld in leeftijdsklassen komen er 400 automobielen aan de start.

In het dagprogramma zijn enkele voor de bezoekers aantrekkelijke elementen ingepast. Zo is er een Eregalerij BMW 100 die vorm krijgt in samenwerking met de BMW Klassiek Club Nederland. De presentatie van ‘Busvervoer Toen & Nu’ heeft als oudste model een Ford Model T uit 1924. Dit betreft een 9-persoons bus voor de eerste lijnbusdienst in ons land tussen Borne en Enschede. De Stichting Veteraan Autobussen presenteert een Crossley De Schelde uit 1947. Het is de enige bus (besteld door de Nederlandse Spoorwegen) die resteert uit een serie van 57 exemplaren.

Op de startlijst staan inmiddels bijzondere ‘oudjes’ zoals onder meer een Panhard et Levassor Tonneau (1900), een La Ponette Runabout (1909), een Peugeot 92 (1907), Straker Squire Open Tourer (1910) en een Wolseley-Siddeley Open Tourer (1908). Auto’s uit wat wordt genoemd de ‘koperen periode’ en passend bij het 12e lustrum van de Pionier Automobielen Club (PAC). In de vooroorlogse periode komen tevens ‘grommende’ sportwagens aan de start van o.a. Bentley, Alvis, Rover en Bugatti. Automobielen die hun sporen hebben verdiend in verschillende binnen- en buitenlandse rally’s en in meerdaagse toertochten.
Een passende ‘Terugblik op 50 Jaar Ford Mustang’ wordt vormgegeven in samenwerking met Team Mustang Center Nederland die zorgen voor een line-up die de halve eeuw van dat sportieve Ford type karakteriseert. De line-up wordt afgesloten met een gloednieuwe Ford Mustang V8 Fastback om zo het beeld van vijftig jaar te voltooien.

Op de website van de Nationale Oldtimerdag staan onder de rubriek ‘nieuws’ korte verhalen over een aantal bijzondere en exclusieve aanmeldingen. De Nationale Oldtimerdag is gratis toegankelijk en duurt van 09.00 uur tot 17.00 uur. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking per leeftijdsklasse en het bekend maken van de ‘Best of the Show 2016’.

Meer info: oldtimerdag Lelystad 2016

terug naar voorpagina