• Archief
Amsterdam wil brommers gaan verbieden in milieuzone

Amsterdam wil brommers gaan verbieden in milieuzone

Amsterdam is een van de steden in Nederland met een milieuzone. Net als de andere steden verbiedt Amsterdam oudere vrachtauto’s in de binnenstad, maar het stadsbestuur wil nu een uitbreiding met oudere bestelauto’s, touringcars en zelfs brom- en snorfietsen van vóór 2011.

De FEHAC is vóór schone lucht maar wil een uitzondering voor de heel kleine groep oldtimers: dat is bij 30 jaar en ouder. De luchtverontreiniging die met deze voertuigen samenhangt is verwaarloosbaar klein en niet meer te meten. Oldtimers rijden jaarlijks maar heel weinig kilometers en worden niet ingezet voor dagelijks transport. Bovendien vertegenwoordigen oldtimers ons mobiel erfgoed en verlevendigen zij het straatbeeld. Juist bromfietsen zijn een typisch Nederlands fenomeen en het bewaren van mooie, oude voorbeelden van de techniek van toen dreigt zo te onmogelijk te worden.

De FEHAC vraagt Amsterdam in de komende inspraakronde om voor oldtimers een uitzondering te maken. Of anders minstens de mogelijkheid te bieden voor een individuele ontheffing

Bron: FEHAC

terug naar voorpagina