• Archief
63e Tulpenrallye 1 tot 7 mei 2016

63e Tulpenrallye 1 tot 7 mei 2016

De 63e editie van de Tulpenrallye wordt van 1 tot 7 mei verreden. De rally start in Saint-Vincent in het Aosta-dal in Italië en finisht op zaterdag 7 mei in Noordwijk bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’. In totaal verschijnen er ongeveer 235 equipes aan de start, allen met auto’s die zijn gebouwd voor 1972. De totale lengte van de route bedraagt voor de Expert-klasse ongeveer 2670 km, die door de equipes in zes dagen worden afgelegd. Deze editie van de Tulpenrallye is daarmee één van de langste edities van de afgelopen jaren.

Aan de start staan onder andere veel Alfa-Romeo’s, Porsches en Volvo’s, maar ook merken als Bentley, Alvis, Mercedes-Benz, Austin-Healey, MG, Triumph en Peugeot. De equipes zijn verdeeld in vier verschillende klassen. Alle Nederlandse deelnemers hebben op 16 april deelgenomen aan de Tulpenrallye Proloog, bij Athlon in Almere. Hierbij zijn de auto’s aan een grondige controle onderworpen en hebben de deelnemers de laatste administratieve formaliteiten afgehandeld. Tevens hebben zij hier de TulpenrallyeSprint gereden. Alle equipes zijn nu klaar om af te reizen naar de start van de 63e Tulpenrallye op 1 mei in Saint-Vincent.

De start van de 63e Tulpenrallye is op 1 mei in Saint-Vincent, Italië, waar de deelnemers bij elkaar komen. Op maandag 2 mei vertrekken de equipes vroeg in de morgen voor een route door de Alpen in Italië, waarna zij ’s avonds arriveren in Cinisello-Balsamo bij Milaan nadat zij daarvoor nog een test hebben gereden op het Circuit van Monza. Dinsdag 3 mei rijden de klassieke auto’s via een prachtige route door Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk naar Feldkirch, waarna zij op woensdag voornamelijk door het Zwarte Woud in Duitsland rijden. Die avond is de finish in Horbourg-Wihr, bij Colmar in Frankrijk, waarbij de Expertklasse nog de speciale avond-etappe rijdt. Op donderdag 5 mei voert de route naar Mondorf-les-Bains in Luxemburg. De langste route wordt gereden op vrijdag, wanneer de deelnemers door Luxemburg en België rijden om te finishen bij Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals.

De lengte van de route voor de verschillende klassen:

Expert: 2674 km
Sporting: 2417 km
Touring: 2196 km
Vintage: 2056 km

Op zaterdag 7 mei wordt de laatste etappe verreden: van Vaals naar Noordwijk. Tijdens deze route rijden de deelnemers een aantal kaartlestrajecten door mooie gebieden in Nederland. Verder worden er een aantal tests georganiseerd, veelal op circuits en afgesloten militaire terreinen. Ook maakt de karavaan, ook wel beschreven, als de mooiste rijdende verzameling van klassieke auto’s in Nederland een aantal stops onderweg waarbij het publiek van harte welkom is. Klik hier voor route/doorkomsttijden door Nederland

Voor meer informatie: www.tulpenrallye.nl

terug naar voorpagina