• Archief
33e Nationale Oldtimerdag Lelystad 18 juni 2017

33e Nationale Oldtimerdag Lelystad 18 juni 2017

De 33e editie van de Nationale Oldtimerdag vindt plaats op zondag 18 juni 2017 aan de Bataviaboulevard in Lelystad. Het traditionele evenement heeft in het kader van het ‘World Motoring Heritage Year 2016’ als enige oldtimermeeting in ons land de internationale status ‘high standard’ verworven onder patronage van de Unesco.

De programma-opbouw voor de komende Nationale Oldtimerdag kent twee opvallend markante accenten. Mede door de contacten met de Unesco wordt er speciale aandacht geschonken aan ‘La Belle Epoque’, de periode van omstreeks 1890 tot 1918. Een periode die begon met de ‘Exposition Universelle de Paris’, de wereldtentoonstelling in 1889. In drie decennia ontwikkelde de automobielindustrie zich tot een ambacht dat de samenleving compleet veranderde.
Voor deze presentatie hebben zich inmiddels een aantal prachtige exemplaren aangemeld zoals een Panhard et Levassor Wagonette 1902, Cartercar R Runabout 1912, De Dion Bouton 175 Open Tourer 1909, Wolseley-Siddeley Tourer 1908, Fiat Tipo 24/32 Tonneau 1904, Renault W Special Town Car Mühlbacher 1905 en een Ford Model T Speedster 1912.

Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het 23e lustrum van Cadillac. Dit voorname Amerikaanse automerk werd opgericht in 1902 en heeft nu een geschiedenis van 115 jaar. Naast Ford en Buick is Cadillac het enige automerk dat vanaf de start tot de dag van vandaag bestaat. Vele andere bekende Amerikaanse merken hebben – vooral in en na de ‘Grote Depressie’ met de Wallstreet Clash in 1929 – de deuren gesloten. De ‘Cadillac Parade’ zal bestaan uit twee tijdblokken. Eén van de periode voor de Tweede Wereldoorlog en één van 1946 tot 1970.

De Nationale Oldtimerdag kent voor deelnemers geen inschrijfkosten en is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Meer informatie: www.oldtimerdaglelystad.nl

terug naar voorpagina