• Archief
Lotus Club viert 40e verjaardag met bijzondere Sevens op British Cars & Lifestyle

Lotus Club viert 40e verjaardag met bijzondere Sevens op British Cars & Lifestyle

De Lotus Club Holland bestaat dit jaar 40 jaar. Dat wordt gevierd tijdens diverse evenementen. De aftrap is tijdens British Cars & Lifestyle in Rosmalen op 18 en 19 maart. Daar toont de LCH onder meer twee bijzondere Lotus Sevens. De Seven is een Lotusmodel dat dit jaar zijn eigen feestje viert, namelijk zijn 60-jarig jubileum. Te zien zijn twee zeldzame versies. De eerste is een Series 1 met een bijzondere coupé carrosserie met vleugeldeuren, begin jaren ’60 gemaakt door de firma Fibrepair. Hoeveel er hiervan ooit gebouwd zijn weten we niet, maar wat we wel weten is dat er wereldwijd nog slechts twee over zijn. Uiterst zeldzaam dus! De tweede is een Seven S3B, een zogenaamde Boterman. Ook een belangrijke auto, want de S3B is is de missing link tussen de Lotus/Caterham S3 en onze Hollandse trots, de Donkervoort. Willem Boterman verkocht er eind jaren ’70 welgeteld 22 stuks van. Op de LCH-stand zullen verder een Elise S1 en een actueel Lotusmodel te zien zijn. U bent van harte welkom op de LCH-stand om meer te weten te komen over de auto’s en de club. De Lotus Club Holland is te vinden in de Bentleyroom op de eerste verdieping.

Meer informatie: www.lotussclubholland.nl of British Cars & Lifestyle

terug naar voorpagina